Borbás Zoltán és Horváth Nóra közös blogja

BORBÁS ZOLTÁN ÉS HORVÁTH NÓRA KÖZÖS BLOGJA

Hogy miért éppen parázsőrző? Ennek több oka is van. Először is itt vannak a KÁLYHÁK. Egy jó kályha, mely sokáig őrzi a parazsat, még akkor is meleget sugároz, ha már nem lobog benne a tűz.
Másrészt itt vannak az ILLUSZTRÁCIÓK. Míg a kályhák testünket, addig a rajzok a lelkünket melegítik. A papíron vonalak, színek formájában parázslik tovább az alkotói tűz. Akárcsak a lakásunkat színesítő apró, KEDVES TÁRGYAKban, egy-egy képkeretben, tükörkeretben, órában.
És ha belegondolunk, mi magunk is parázsőrzők vagyunk. Őrizzük az élet melegét, óvjuk, védjük, tápláljuk tüzét.

2012. február 26., vasárnap

Egy meg nem jelent naptár képei

Ezeket az illusztrációkat egy naptárhoz készítettem, amit bár két kiadó is szeretett volna megjelentetni, mégsem lett belőle naptár. A figurák többé-kevésbé megegyeznek A szeléndekhamari erdő titkainak a szereplőivel, bár a vadmalac hiányzik róluk. A számomra legkedvesebb képeket most megosztom Veletek.

Június

 Augusztus

Október

2012. február 23., csütörtök

Baba-ringató függgőágy




Minden szülő ösztönösen tudja, hogy a ringatás megnyugtatja a babát. Ám amikor a karunkban édesen elszenderedő kisdedet letesszük a kiságyba, sok esetben azonnal felpattannak a kis szemecskék, és kezdődhet az egész elölről. Ringatva lenni és ringatni jó. Ám a szülőknek sajnos más dolguk is akadhat a ringatás mellett.

A LENGŐ-RINGÓ babafüggőágy segíthet áthidalni ezt a problémát. Nem véletlenül altatták régen és altatják ma is a természeti népek csecsemőket függőágyban a világ minden táján. Nagyon jó megoldás ez a XXI. századi európai babák és szüleik számára is, hogy az első hónapok minél meghittebben és problémamentesebben teljenek.

Néhány érv, hogy miért válaszd Te is a LENGŐ-RINGÓ babafüggőágyat:



2012. február 22., szerda

Beltéri téglakályhák

Konyhai kályha sütőbetéttel + mozaik

...és ugyanaz a szoba felől nézve

Csikótűzhely

 Téglakályha sütőbetéttel


Kandalló elhúzható üvegajtóval


 És a mozaik közelről

 Vízbetétes tégla-kazán